Święta- dobroć dla siebie i innych

Jak co roku przed Bożym Narodzeniem uczniowie szkoły podstawowej i branżowej pod kierownictwem nauczycielek i z udziałem zespołu diagnostyczno-korekcyjnego oraz pedagoga terapeuty biorą udział w inicjatywach związanych ze Świętami.

Niemal od początku grudnia podczas zajęć kulinarnych wypiekane były w szkole pierniki, które następnie wychowankowie dekorowali lukrem i posypką, aby na końcu efektownie zapakować i przeznaczyć na charytatywny cel i sprzedaż podczas miejskiego kiermaszu bożonarodzeniowego.

Zadbano o to, aby wszyscy wychowankowie mogli także przygotować pyszne pierniki dla siebie lub swoich bliskich, którzy przyjadą w odwiedziny w okresie świąteczno-noworocznym.

W tym roku nasi wychowankowie na zajęciach koła kulinarnego dla siebie i swoich kolegów upiekli tradycyjne ciasta świąteczne: orzechowiec, makowiec, piernik i przekładaniec czekoladowy. Pycha

MK, ER