Święta- dobroć dla siebie i innych
Jak co roku przed Bożym Narodzeniem uczniowie szkoły podstawowej i branżowej pod kierownictwem nauczycielek i z udziałem zespołu diagnostyczno-korekcyjnego oraz pedagoga terapeuty biorą udział w inicjatywach związanych ze Świętami.
Niemal od początku grudnia podczas zajęć kulinarnych wypiekane były w szkole pierniki, które następnie wychowankowie dekorowali lukrem i posypką, aby na końcu efektownie zapakować i przeznaczyć na charytatywny cel i sprzedaż podczas miejskiego kiermaszu bożonarodzeniowego.
Zadbano o to, aby wszyscy wychowankowie mogli także przygotować pyszne pierniki dla siebie lub swoich bliskich, którzy przyjadą w odwiedziny w okresie świąteczno-noworocznym.
W tym roku nasi wychowankowie na zajęciach koła kulinarnego dla siebie i swoich kolegów upiekli tradycyjne ciasta świąteczne: orzechowiec, makowiec, piernik i przekładaniec czekoladowy. Pycha
MK, ER